Consultatia minimala in farmacia publica pentru un pacient cu tuse persistenta uscata

Consultatia minimala in farmacia publica pentru un pacient

  1. cu tuse persistenta uscata
  2. si urmatorul context fiziologic, patologic si farmacoterapeutic: barbat, 45 ani internat in urma cu 2 saptamini in vederea unei interventii chirurgicale la nivelul tubului digestiv; interventia s-a efectuat cu 2 zile in urma; fara afectiuni cronice

     Cerinte:

  1. alcatuiti planul consultatiei minimale
  2. recomandati un produs tip OTC sau supliment alimentar in contextul dat si consiliati pacientul privind posologia, modul de pastrare,
  3. descrieti farmacotehnic produsul recomandat

Planul consultatiei minimale pentru un barbat de 45 de ani care se prezinta cu tuse persistenta uscata dupa o interventie chirurgicala la nivelul tubului digestiv poate include urmatoarele puncte:

  1. Identificarea si inregistrarea pacientului: Stabilirea identitatii pacientului si obtinerea informatiilor de contact.
  2. Anamneza: Chestionarea pacientului cu privire la caracteristicile tusei (uscata, productiva), durata si frecventa acesteia, prezenta altor simptome asociate (febra, expectoratie etc.) si evolutia sa de la interventia chirurgicala.
  3. Evaluarea posibilelor cauze: Tusea persistenta uscata dupa interventia chirurgicala poate fi cauzata de iritarea tractului respirator superior sau efectele anesteziei generale.
  4. Recomandarea unui produs tip OTC sau supliment alimentar:

In contextul dat, se poate recomanda un sirop sau pastile pentru tuse uscata pe baza de dextrometorfan. Dextrometorfanul este un ingredient activ care actioneaza asupra centrului de tuse din creier, inhiband reflexul tusei.

  • Consilierea privind utilizarea produsului OTC:

Pacientului i se poate recomanda sa ia siropul sau pastilele pentru tuse uscata conform instructiunilor de pe ambalaj. Doza recomandata poate varia in functie de produs, varsta si greutatea pacientului.

Este important ca pacientul sa respecte doza recomandata si sa evite depasirea acesteia. De asemenea, trebuie sa fie constient ca produsele pentru tuse uscata pot cauza somnolenta, deci ar trebui evitat conducerea autovehiculelor sau operarea de utilaje grele dupa administrarea acestora.

  • Farmacotehnica pentru produsul recomandat (de exemplu, sirop sau pastile pentru tuse uscata):

a) Descrierea produsului: Siropul sau pastilele pentru tuse uscata pe baza de dextrometorfan sunt disponibile fara prescriptie medicala si ajuta la ameliorarea tusei uscate prin inhibarea reflexului tusei.

b) Mod de administrare: Pacientul trebuie sa ia siropul sau pastilele conform instructiunilor de pe ambalaj. Doza si frecventa administrarii vor fi mentionate pe ambalaj, iar pacientul trebuie sa le respecte.

c) Mod de pastrare: Siropul sau pastilele trebuie pastrate conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei la temperatura camerei, intr-un loc uscat.

d) Reactii adverse posibile: Dextrometorfanul este de obicei bine tolerat, dar rareori poate cauza reactii adverse minore precum somnolenta, ameteli sau uscaciunea gurii si gatului.

Pacientul trebuie sfatuit sa respecte instructiunile de pe ambalaj si sa monitorizeze efectele si eficacitatea produsului pentru tuse uscata. Daca tusea persista sau se agraveaza, este recomandabil sa consulte un medic pentru evaluare suplimentara.

Subscribe to get notified

FarmaPsihttps://www.farmacie-online.com
Costul serviciilor: Durata unei ședințe este de 50 de minute. Tarifele serviciilor oferite: Aplicare test psihologic ..... 160 lei Consiliere .............................. 160 lei Farmacologie clinică .......... 160 lei Ședință psihoterapie .......... 180 lei Terapii virtuale (VR)............. 200 lei Servicii gratuite.......cazuri speciale Telefon: 0751707742

Explore

Up Next

Discover

Other Articles