Consultatia minimala in farmacia publica pentru un pacient cu tuse cu expectoratie

Consultatia minimala in farmacia publica pentru un pacient

  1. cu tuse cu expectoratie
  2. si urmatorul context fiziologic, patologic si farmacoterapeutic: copil, 2 ani, febra si faringoamigdalita pentru care are are urmatorul tratament: Augumentin suspensie (2-6 ani) 5ml/12 ore, Ibalgin 3,5 ml/8 ore; mama copilului solicita “Sirop expectorant”

     Cerinte:

  1. alcatuiti planul consultatiei minimale
  2. recomandati un produs tip OTC sau supliment alimentar in contextul dat si consiliati pacientul privind posologia, modul de pastrare,
  3. descrieti farmacotehnic produsul recomandat

Planul consultatiei minimale pentru un copil de 2 ani cu tuse cu expectoratie, care are febra si faringoamigdalita si primeste tratament cu Augmentin suspensie si Ibalgin, iar mama copilului solicita un „sirop expectorant”, poate include urmatoarele puncte:

  1. Identificarea si inregistrarea pacientului: Stabilirea identitatii copilului si obtinerea informatiilor de contact ale mamei.
  2. Anamneza: Chestionarea mamei cu privire la caracteristicile tusei copilului (cu expectoratie, persistenta etc.), durata si frecventa acesteia, prezenta altor simptome asociate (febra, dificultati respiratorii etc.).
  3. Evaluarea situatiei: Evaluarea tratamentului actual al copilului pentru faringoamigdalita si monitorizarea eficacitatii acestuia.
  4. Explicarea expectoratiei: Mama copilului poate fi informata ca tusea cu expectoratie este un mecanism natural prin care organismul incearca sa elimine mucusul si secretiile din tractul respirator inferior.
  5. Recomandarea unui produs tip OTC sau supliment alimentar:

In contextul dat, se poate recomanda un sirop expectorant destinat copiilor, care ajuta la subtierea si eliminarea secretiilor din tractul respirator. Este important sa se selecteze un produs adecvat varstei copilului si sa nu contina ingrediente contraindicate sau alergene pentru el.

  • Consilierea privind utilizarea produsului OTC:
    • Doza: Mama trebuie sa respecte doza recomandata de pe ambalaj, care poate varia in functie de varsta copilului. Este important sa se acorde atentie instructiunilor si sa nu se depaseasca doza recomandata.
    • Modul de administrare: Mama trebuie sa urmeze instructiunile privind modul de administrare al siropului expectorant, de obicei, se administreaza cu ajutorul unei lingurite sau unui dozator special inclus in ambalaj.
    • Intervalul de administrare: Trebuie respectat intervalul de administrare mentionat pe ambalaj, pentru a asigura eficacitatea si siguranta produsului.
    • Mod de pastrare: Mama trebuie sfatuita sa pastreze siropul expectorant conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei la temperatura camerei, intr-un loc uscat si ferit de lumina.
    • Reactii adverse posibile: Este important sa se informeze mama cu privire la posibilele reactii adverse ale produsului, precum alergii sau intoleranta la anumite ingrediente. In cazul aparitiei unor reactii adverse, se recomanda intreruperea utilizarii si consultarea unui medic.
  • Farmacotehnica pentru produsul recomandat (de exemplu, sirop expectorant):

a) Descrierea produsului: Siropul expectorant destinat copiilor ajuta la subtierea si eliminarea secretiilor din tractul respirator. Acesta poate contine ingrediente precum extracte de plante (de exemplu, iedera), mucolitice sau expectorante.

b) Mod de actiune: Siropul expectorant actioneaza prin stimularea secretiei de mucus si subtierea secretiilor existente, facilitand astfel eliminarea acestora prin tuse.

c) Mod de administrare: Modul de administrare poate varia in functie de produs, insa de obicei se administreaza de 2-3 ori pe zi, in doza recomandata pentru varsta copilului, cu ajutorul unei lingurite sau unui dozator inclus in ambalaj.

d) Posibile efecte secundare: Mama trebuie sa fie informata ca pot aparea rareori reactii adverse precum alergii sau intoleranta la anumite ingrediente din siropul expectorant. In cazul aparitiei acestor reactii, administrarea trebuie intrerupta si medicul trebuie consultat.

e) Precautii: Este important sa se mentioneze ca siropul expectorant nu trebuie utilizat pentru copiii sub varsta de 2 ani fara recomandarea medicului. De asemenea, trebuie respectate recomandarile de dozare si de durata a administrarii.

f) Interactiuni cu alte medicamente: In cazul in care copilul primeste alte medicamente, mama trebuie sfatuita sa consulte un medic sau farmacist pentru a verifica interactiunile posibile intre siropul expectorant si celelalte medicamente.

Aceasta consultatie minimala este orientativa si nu inlocuieste consultul unui medic sau farmacist calificat. Recomandarea finala si consilierea privind produsele OTC ar trebui adaptate nevoilor si particularitatilor individuale ale pacientului.

Subscribe to get notified

FarmaPsihttps://www.farmacie-online.com
Costul serviciilor: Durata unei ședințe este de 50 de minute. Tarifele serviciilor oferite: Aplicare test psihologic ..... 160 lei Consiliere .............................. 160 lei Farmacologie clinică .......... 160 lei Ședință psihoterapie .......... 180 lei Terapii virtuale (VR)............. 200 lei Servicii gratuite.......cazuri speciale Telefon: 0751707742

Explore

Up Next

Discover

Other Articles